Kött ett säkert kort

- varken smaksensation eller besvikelse

NYHETER
Foto: kalle assbring

?+?+?+

DI PIÙ

Hammarby Allé 129.

Telefon: 556 031 50.

Öppet: Mån-tor 10-23, fre 10-24, lör12-24, sön 12-24.

Varmrätter: 98-198 kronor. 50 cl stöl: 52:50 kronor.

Hammarby Sjöstad börjar bli inbott. Och med det kommer krogarna. Di Più lever åtminstone stundtals upp till sitt namn, som betyder ungefär "någonting extra".

Krogen är extremt läckert inredd. Högt i tak, stora fönster ut mot gatan (som öppnas till uteserveringen när vädret tillåter), en stor vit vägg med fönster uppe vid taket åt andra hållet. En liten bar och en liten lounge med sköna fåtöljer.

Man satsar på medelhavsköket, med drag av både grekiskt och italienskt. Garides Saganaki (75 kronor) är grillade jätteräkor i härligt het tomatsås med fetaost, Sakanagi Graviera (62 kronor) är perfekt stekt grekisk ost och den som vill smaka lite av de flesta förrätterna beställer in Di Piùs Smått och gott för 75 kronor.

Generellt har vi blivit mer nöjda med kött- än fiskrätterna. Grillad seabreamfilé på spenatbädd och pressad potatis (175 kronor) är till exempel en ganska smaklös rätt.

Men kött är krogens specialitet. Oxfilé med balsamico- eller parmesansås, (198/192 kronor), grillade lammracks med tsatsiki (165 kronor), souvlaki på fläskfilé (156 kronor) eller lammfärsbiff med myntasås (132 kronor) bjuder kanske inte på några smaksensationer, men lär heller knappast göra någon besviken.

Pastarätterna, strax under eller över hundralappen, är prisvärda alternativ.

Fast allra mest mat för pengarna får man om två personer beställer in blandat från grillen, 188 kronor per person. Vi var två vuxna och två barn och orkade ändå inte äta upp allt.

Vänlig och uppmärksam personal. Och till brödet serveras en sensationellt god paprikaröra.

Matombudsmannen

Matombudsmannen