Dagens namn: Jonas, Jens
Årets Dagstidning.
Startsidan / Nyheter

Landningsbanan var full med kor

En av korna krossades när Air France Airbus A330 tog mark i Nigeria

En minst sagt konstig landning blev det för de 196 passagerare som flög mellan Paris och Nigeria natten mot onsdag, lokal tid.

Landningsbanan var nämligen full med kreatur.

En Airbus A330 från Air France var just på väg att ta mark på landningsbanan i Port-Harcourt när piloten upptäckte kor under planet, skriver franska nyhetsbyrån AFP.

– En ko blev överkörd av planet och dog. Men det var inga problem, ingen människa skadades. Landningsbanan var dock tvungen att stänga, säger föreståndaren för flygplatsen, som vill vara anonym.

Personalen försökte fånga korna

De två hundra passagerarna fick evakueras från planet som nu undersökt för att se om det kommer att kunna lyfta under dagen. Flera timmar efter olyckan sprang åtminstone fem kor omkring på landningsbanan och markpersonalen försökte fånga in dem. Flygen till den lilla flygplatsen, som bara har en landningsbana, i Port-Harcourt ställdes tillfälligt in.

– Det här är ett mysterium. Vi försöker fortfarande komma på hur korna hamnade på landningsbanan och vi har tillsatt en utredning. Det var ren tur att ingen blev skadad, säger föreståndaren.

Fler koolyckor

Detta är dock inte den första incidententen där kor varit inblandade i Nigeria. I maj dog 25 personer i en trafikolycka, då en lastbil försökte väja för en ko som stod i vägen och frontalkrockade med en buss. I juni attackerades och dödades en bussförare av en ko, när chauffören stannat bredvid vägen för att ta kisspaus. Kon arresterades av polisen, uppger AFP.

Therese Holmberg
SENASTE NYTT

Visa fler