Må bra - med mat och yoga

NYHETER

I livsstilscentret Sollévi har Restaurang Esperanto öppnat.

Vänta er dock inte kruskakli och råkost.

-God mat och gott vin är också bra för hälsan, säger restaurangchef Gabriel Enning.

Modern mat Restaurangchef Gabriel Enning (längst bak) och kockarna Sayan Isaksson och Daniel Höglander vill att både kropp och själ ska må bra av maten de serverar.
Foto: FREDRIK HOFGAARD
Modern mat Restaurangchef Gabriel Enning (längst bak) och kockarna Sayan Isaksson och Daniel Höglander vill att både kropp och själ ska må bra av maten de serverar.

Familjeterapi till förrätt och skinnstekt kungsfisk till varmrätt?

Kanske en spabehandling till dessert.

Europeisk mat

Det är ingen omöjlighet i det nyöppnade livsstilscentret Sollévi.

I må bra-huset återfinns Restaurang Esperanto med kockarna Daniel Höglander och Sayan Isaksson, som har OS-vinster och kocklandslagserfarenhet i bagaget. De två fasta menyerna vilar på en europeisk bas med influenser från hela världen.

-Det är modern och estetisk mat, berättar restaurangchef Gabriel Enning.

Den har ingen speciell hälsoinrikting, trots det geografiska läget.

Bra för hälsan

-Man ska må bra i kropp och själ, inte bara rent fysiologiskt. Att äta fantastiskt god mat och dricka gott vin är bra för hälsan det också, säger Enning.

Restaurangen har plats för cirka 50 gäster och serverar middag. Efter nyår kommer det att finnas frukost- och lunchvservering.

Det här kan du också göra

Sofia Larsson