Så ska snabbmaten smaka

Experterna: Här är stans härligaste hamburgare

BRÖDER - I BURGARE Mårten Ekenberg, 26, Kristoffer Triumf, 31, och Micke Wehner, 32, äter sig igenom stans gatukök i jakt på Stockholms bästa hamburgare. Den ska vara god, snygg och ha rätt mängd av allting. ”Väl dressad, som vi säger i branschen”, säger Kristoffer.
Foto: ANDREAS ENBUSKE
BRÖDER - I BURGARE Mårten Ekenberg, 26, Kristoffer Triumf, 31, och Micke Wehner, 32, äter sig igenom stans gatukök i jakt på Stockholms bästa hamburgare. Den ska vara god, snygg och ha rätt mängd av allting. ”Väl dressad, som vi säger i branschen”, säger Kristoffer.
NYHETER

En köttbit, lite sallad, två bröd.

En vetenskap.

Aftonbladet tog rygg på experttrion Hamburgerbröderna för att hitta stans bästa burgare.

Kristoffer Triumf, 31, petar in en nagelstor lökbit i munnen.

– Väl avvägd burgare. Rätt mängd av allting. Eller väl dressad, som vi säger i branschen, säger han om gatuköket Wurrens vinnarburgare.

Det var Kristoffer som år 2000 startade mejlinglistan ”Burger”.

Recenserar snabbmat

Nu, fem år senare, har antalet medlemmar växt till ett 40-tal.

Varje vecka recenserar de ny snabbmat och utbyter erfarenhet om allt från dressing till olika sorters bröd.

Men ännu är det många av stans burgare som mejlinglistans kärngäng – Hamburgerbröderna – inte har hunnit testa.

– Ja, tyvärr.

”För mycket dressing”

”Ful och obalanserad”

”Bra höjd på köttet”

”Perfekt höstburgare”

Hamburgerbröderna

14.30: Chatta med en Hamburgerbroder

Ronnie Sandahl