Gott för kropp & själ

Vegankost och ekologiska viner på prisvärda Chutney

NYHETER

Helgerna är över.

Du måste äta nyttigare.

Du har ont om pengar.

Chutney löser båda problemen.

Chutney är en vegetarisk restaurang som också serverar ekologiska viner. Det anges på menyn vilka rätter som passar för veganer. Man beställer vid en disk och rätterna av dagens typ serveras omedelbart, medan annat bärs ut till borden. Gästerna plockar själv sallad, bröd och vatten.

Mustiga grytor

Menyn lånar från många kök. Här finns ofta indiska rätter, det köket är bra på mustiga grönsaksgrytor. En del rätter har quorn eller tofu, när de vill likna kötträtter som i en tofuburgare eller panerad quornfile med spenatpotatismos. En rejäl varmrätt för 125 kronor.

Festlig förrätt

Chutney gör en god bön- och grönsaksburrito med guacamole och hummus för 110 kronor. Deras råraka serveras med vegankaviar och vegan-creme fraiche, och är en festlig förrätt för 110 kronor. Man blir mätt på Chutneys delitallrik som innehåller bland annat marinerade grönsaker, oliver, stekt mozzarella, hommus, guacamole, tsatsiki och klyftpotatis.

Den som äter ofta här tycker att pyntet och tillbehören är sig rätt lika.

På luncherna finns ofta mättande och prisvärda grytor till ris eller pasta.

De bakar också själva, och här finns även söta bakverk till dessert.

Gott för kroppen. Gott för själen.

Matombudsmannen