Goda rätter med värme

Judit & Bertil – krogen som får dig att känna dig som hemma

NYHETER

På Judit & Bertil tar personalen till handslag, ryggdunkar och andra fula knep för att man ska känna sig hemmastadd.

Det funkar såklart.

På kyligt, svenskt maner blir man först lite överrumplad av det hjärtliga välkomnandet. Det är handslag, ryggdunk och tjena, tjena.

Fast det gör att man snabbt känner sig hemma och tanken på att göra det här till nya stamhaket dyker upp efter bara några minuter. Det är inte enbart den varma servicens förtjänst. Maten är god, hyfsat billig och opretentiös.

Mumsiga smårätter

Dessutom bjuder fåtöljerna på övre planet in till långsittning.

Menyn är rätt enkel och varieras lite efter säsong. Bland smårätterna mumsar vi gärna på grönsaker, bröd och två dipper (50 kr). Trevligt och billigt tilltugg innan varmrätten.

För den som kör budget-varianten finns en pasta runt 100-lappen och en mustig fiskgryta för 139.

Udda men gott

Fast vi satsar helst på kötträtterna. Wallenbergaren är mjäll och smakrik.

Serveras som sig bör med fint potatismos och gröna ärtor för 189 kronor.

Allra härligast är dock oxfilén med en mycket god rödvinssås och potatiskaka. Väl värd sina 209 kronor.

Just nu bjuds enbart tre desserter på menyn. Fast med fin kvalité. Den vågade väljer ställets variant på crème brulée med örter och cocktailtomater.

Udda men gott. Choklad-älskaren lär drömma våta drömmar efter mötet med ställets himmelska chokladtårta.

Hos Judit & Bertil lär det bli fler mysiga hemmakvällar.

Matombudsmannen