– På fredagar vill folk lyxa till lunchen

Thomas Larsson, 21, jobbar som lunchkock

NYHETER
Thomas Larsson, 21.
Foto: Fredrik Hofgaard
Thomas Larsson, 21.

Beskriv en dag på jobbet.

– Det är stressigt. Jag börjar klockan åtta med att förbereda dagens rätter. Under själva lunchen blir det lite lugnare, eftersom all mat står färdig i värmeskåp. Det är bara att lägga upp och portionera. Fast på fredagar ska folk lyxa till det och tar à la carte. Då kan man få en bong på fem cheeseburgare på en gång. Sedan städar och förbereder jag för kvällskocken.

Vad är bäst med jobbet?

– Att det alltid finns något att göra, man blir aldrig rastlös.

Sämst då?

– Arbetstiderna. Man jobbar för länge.

Vad gör du om tio år?

– Då sitter jag i Asien, i Thailand eller Filippinerna, med eget hotell och restaurang. De planerna har redan börjat.

Mitt jobb

Sara Haldert