Hård och hårig

Nu är det hårdrockskaraoke som gäller

1 av 4 | Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
ROCKEN LEVER Dra ihop ett gäng polare, köp lite dricka och ös på med rocken. Hårdrockslimousinen blir allt mer populär. "Clawfinger har hyrt den", säger ägaren Marcus Rubin.
NYHETER

Fluffa till pudelfrisyren och greppa mikrofonen.

Nu sprider sig hårdrockskaraoken över stan.

- Folk vill inte sjunga till Carola längre, säger Lazar Silvergren på rockklubben Medusa.

Hårdrock är hett. The Poodles skrällde och tog finalplats i Melodifestivalen. Och på stans rockpubar trängs svartklädda och långhåriga fantaster som mellan ölen öser loss till sina favoriter.

Ozzy, AC/DC eller Kiss. Det är bara att välja och vraka. Aldrig har hårdrockskaraoken varit så inne i Stockholm.

Flera hundra personer

-Förr var det inte så mycket folk, men nu kan det vara flera hundra personer som vill sjunga, säger Marcus Rubin som anordnar karaoke på puben Anchor.

En efterfrågan som andra klubbar också vill dra nytta av. På rockklubben Medusa är det premiär för hårdrockskaraoke om cirka två veckor.

-Folk vill inte sjunga till Carola längre. De är trötta på vanliga schlagers. Nu ger vi dem vad de vill ha, säger ansvarige Lazar Silvergren.

Hårdrockslimousine

Och när hårdrockarna vill ha det mer privat finns ytterligare ett alternativ. Nu kan man även skråla loss i en egen hårdrockslimousine.

- Det är bara att ta med sig egen dricka, några kompisar och sedan ösa på med en massa hårdrock och cruisa genom stan. Clawfinger har hyrt den, även The Poodles, vinnarna i Melodifestivalen, säger ägaren Marcus Rubin.

Här kan du sjunga

Kändisarna som gillar hårdrock

MEJLA

Fem tyngsta hitsen

Jonas Andersson