Grattis, Per Lydmar, 44

NYHETER

...som utsetts till "Årets chef" av tidningen Chef.

Foto: Foto: ERIKA STENLUND

- Det känns fantastiskt kul att få en sådan fin utmärkelse.

I motiveringen står bland annat att du med mod och magkänsla går din egen väg och får dina medarbetare att växa.Varför är du en bra chef?

- Jag är lyhörd för min omgivning. Jag tillåter att det är högt i tak.

Ge tre konkreta tips till andra chefer.

- 1. Våga vara naken. Visa dina egna svagheter. Då vågar personalen göra detsamma och då kan man stötta varandra och få en stark organisation.

- 2. Ha koll på dig själv och din tid. Se till att fixa dina fel och brister. Du blir en bättre chef om du är hel.

- 3. Brinn för det du jobbar med. Det smittar av sig.

Har du haft någon riktigt dålig chef någon gång?

- Ja, ha ha. Han var motsatsen till allt det jag precis räknade upp. En riktig bully-typ som ifrågasatte allt personalen gjorde, vilket bara satte dem i försvarsställning.

Vad jobbar du med för tillfället?

- Med omvandlingen av Berns salonger. Det är kul och massor att göra.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Åttadagarsvecka! Skulle behöva mer tid till både familj och jobb.

Miranda Sigander