Njut av Indien - på flera plan

NYHETER

Shopping- och matupplevelserna går in i varandra. Vid Hötörget mynnar butiken Indiska numera ut i tesalongen Hurry Curry, där matprofilen Lotta Voltaire huserar.

Lotta Voltaire (till höger) är kvinnan bakom Hurry Curry. Foto: Indiska
Lotta Voltaire (till höger) är kvinnan bakom Hurry Curry. Foto: Indiska

I november 2005 öppnade Indiskas nya tesalong Hurry Curry i anslutning till butiken vid Hötorget. Och där luktar det som det bör - starkt av curry. Och det ser ut som det bör - som på Indiska.

Mitt i färghavet dyker matkreatören Lotta Voltaire upp, den drivande kraften bakom tesalongen och för många bekant som författare till den populära kokboken "Hurry Curry".

- Här kan man äta ganska hälsosam indisk mat, säger hon och pekar på den skrivna menyn som hänger mellan rekvisita från butiken.

- Vi har försökt att hitta en egen nisch. Till exempel genom att piffa till bakverken.

Vid disken trängs dammsugare dekorerade med silverkulor bredvid rosa kokoshjärtan.

- Jag har ett eget bageri bakom mig. Och där arbetar vi mycket med färger och detaljer. Vi har gjort allt från vita dammsugare till saffranssemlor.

Vad är då tjusningen med indisk mat och inredning?

- Det är alla färger, alla smaker och alla icke-förbud. Allt går att blanda. Och det är helt tillåtet.

Hur går det för tesalongen? Hur beroende är ni av butiken?

- Hurry Curry är ett enastående framgångskoncept. Jag kan faktiskt känna att tesalongen har hjälpt butiken och inte tvärtom.

Hur ska Hurry Curry möta framtiden?

- Tanken är att vi ska smälla upp fler butiker runt om i landet. Ja, starta en kedja. Så stockholmarna är testkaniner.

När har vi Hurry Curry i varje kvartersblock?

- Om tre år har det brakat loss ordentligt.

Hurry Curry

Ida Lithell, Allt om Stockholm