Drinkarna – en skänk från ovan

Baguz fruktexperiment går hem

NYHETER

I Baguz kök pågår plågsamma fruktförsök.

Bakom bardisken sker betydligt mer fruktbara experiment.

Frukt i mat är en styggelse som borde förbjudas – och Baguz har frukt i nästan alla sina rätter.

Värst låter ”Bläckfisksallad med nashipäron”.

Frukt i drinkar är däremot en skänk från ovan.

Blåbärsdrinkar

Som tur är applicerar Baguz sin fruktpolicy på drinkmenyn också. Även där dyker nashipäronet upp, i drinken Rock Island. Smaken är inte syntetiskt päronsplittig utan som den riktiga frukten. Yum!

Andra drinkar är baserade på blåbär eller kumquats, allt känns fräscht och somrigt. Godast är troligen Light House som innehåller rabarber, ingefära, vit rom och ginger ale.

Dessutom finns det hallon- och päronbellinis.

Inredningen i bardelen är snyggt missmatchad med röda skinnsoffor, gröna väggar och svart mosaik. En spegelvägg verkar föreställa narcissisternas postergirl, prinsessan Tuvstarr.

Lite danskt

Det hela känns lite danskt – designat men på intet sätt perfekt.

Stället har en subtil surfprofil. Ledtrådar är drinknamn som Torö stenstrand, filmaffischen för ”The Endless summer” på väggen och surftidningarna på fönsterbläcket.

Foto: ERIKA STENLUND

Barombudskvinnan