Snabblagat – nya melodin för Operan

Finkrogen satsar på vardagsmat

NYHETER

Operakällaren kan bli vardagsmat.

Nu storsatsar man på snabblagat i Stockholm.

– Vi bygger en ny måltidsbutik var fjärde vecka, säger marknadschef Jonas Regnér.

Operakällaren öppnar snart sitt sjätte ställe i stan – Teresa Schecter, 35, passar på att köra deras mat i förpackad form.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Operakällaren öppnar snart sitt sjätte ställe i stan – Teresa Schecter, 35, passar på att köra deras mat i förpackad form.

Gooh! är föreningen mellan Lantmännens råvaror och finkrogen Operakällarens recept. Och konceptet – hyfsat billig och hälsosam restaurangmat – tilltalar stockholmarna. Fem måltidsbutiker har öppnats sedan starten i september förra året. Och fler ska det bli.

Trött på pastasallader

– Vi planerar för fullt, både innanför och utanför tullarna. Just nu kikar vi på Södermalm. Vi räknar med att öppna på totalt 12–13 ställen, säger Jonas Regnér.

Butiken på Grev Turegatan öppnades i måndags. Närboende har redan hittat dit.

Mikra på plats

– Jag har tröttnat på frysdiskarnas utbud och pastasallader. Det här känns som bra mat tycker jag, säger Teresa Schecter, 35, Östermalm.

Rätterna kan ätas direkt i butiken, det är bara att mikra på plats. Frukostmackor, egenproducerat mineralvatten och desserter finns också, allt med Operakällarens köksmästares, Stefano Catenaccis signatur på förpackningen.

– Han är noga med kvaliteten och kollar upp vårt storkök då och då, säger Jonas Regnér.

Här finns Gooh i stan

GUSTAV III – OPERAFADERN

Miranda Sigander