Så fixar du en äggande påsk

KNÄCK ÄGG-GÅTAN Edward Eklind säljer ägg av alla sorter i Östermalmshallen i Stockholm. Han har full koll på varorna. Men skulle du köpa ägget i säcken? Titta i guiden nedan och bli äggspert du också.
Foto: URBAN ANDERSSON
KNÄCK ÄGG-GÅTAN Edward Eklind säljer ägg av alla sorter i Östermalmshallen i Stockholm. Han har full koll på varorna. Men skulle du köpa ägget i säcken? Titta i guiden nedan och bli äggspert du också.
NYHETER

Varför nöja sig med ett simpelt hönsägg till påsk?

Aftonbladet har testat de ovanliga varianterna.

Kalkonägg eller stepphönsägg smäller högre på bordet.

Impfaktorn på påskgästerna blir oändlig om du i stället för vanliga, målade hönsägg bjuder på ett vackert, brunspräckligt kalkonägg.

-Vi säljer ganska mycket ovanligare ägg nu till påsk, säger Edward Eklind på Fågel & Viltspecialisten i Östermalmshallen i Stockholm.

På disken tronar glasvaser med de olika äg-gen.

-De smakar ganska lika eftersom alla ägg består av samma saker, men det är klart att det blir en smula skillnad beroende på vad de äter.

De stora gåsäggen och ankäggen har större gula i förhållande till sin storlek än andra ägg.

-De passar bra att baka med.

Nackdelen med att göra sockerkaka av de speciella äggen är dock att ingen ser att du har andra ägg.

-Ja, får jag säga min mening så är kalkonäggen de godaste att äta och vakteläggen gör sig bäst som extralyxig dekoration i en soppa eller bara som drinktilltugg med lite flingsalt, säger Edward Eklind.

Karin Ahlborg