”Vill du inte ha kalvhjärna – beställ något annat”

Pontus – en av få i stan som satsar på att synas och tipsa på nätet

1 av 2
Pontus Frithiof och hans restaurangs hemsida.
NYHETER

Mager information, ful design, dålig uppdatering - så ser tyvärr många av Stockholmsrestaurangernas hemsidor ut.

En som har satt ambitionerna lite högre är krögaren Pontus Frithiof.

På www.pontusfrithiof.com hittar man info både om Pontus by the Sea och Pontus in the Greenhouse, allt fint formgivet men lite svårnavigerat.

Lär dig steka ankbröst

Dessutom finns det "Dagens tips" som är rolig läsning. Man får lära sig steka ett ankbröst enligt konstens alla regler och vilket som är världens bästa franska brasserie (Balthazar i New York). Allt i en ton som nästan matchar Diana Vreelands klassiska "Why don"t you?"-tips i Harper"s Bazaar. Till exempel det här tipset angående en finare middag med finare gäster: "Mitt förslag är att du satsar på något vansinnigt enkelt och förtjusande gott som ingen ätit på ett tag. Jag föreslår att du tar fram stekpannan och steker på några fattiga riddare."

Skön humor

- Lotta Lundgren, som jag skrev boken "Pontus by the book" med, har utformat tipsen tillsammans med mig. Gästerna har kommenterat dem och tyckt att det är roliga. Det är skön humor kombinerat med ett upplysningssyfte, säger Pontus Frithiof.

Några roliga tips från Pontus hemsida

Tre andra hemsidor med bonusvärde

Sofia Larsson