Välkomna in i värmen igen

NYHETER

Nu slipper rökarna hamna ute i kylan.

Stans krogar satsar på rökrum.

Magnus Lingfjord och Christel Molin tar sig ett bloss i rökrummet på Underbara Bar.
Foto: jörgen appelgren
Magnus Lingfjord och Christel Molin tar sig ett bloss i rökrummet på Underbara Bar.

Blossande gäster ska inte behöva gå ut och förfrysa sina fingrar när de vill tillfredsställa sitt nikotinbegär. Det anser många krogägare i Stockholm.

– Ett rökrum är en service som jag tycker man ska ge rökarna, varför ska de behöva stå och frysa? säger Magnus Lingfjord på Underbara bar.

Deras rökrum har glasväggar och pryds av en stor mosaikbänk.

– Vi har lagt ner ganska mycket pengar på det, säger Magnus Lingfjord.

Det finns fler krogar och restauranger som satsar på de blossande kunderna. Vissa sparar inte på lyxen.

– Vi har lagt ner ungefär 300 000 på vårt rökrum. Det är ganska mörkt, men lyses upp av stjärnor i taket, säger Nirmine Girgis på restaurangen Tusen och en natt i Kungens kurva.

5 bra rökrum

Linda Kling (.se)