Slottstaden

NYHETER

När jag stod på Regementsgatans svartblänkande asfalt en onsdagkväll vid sjutiden och försökte hitta en hyfsad restaurang i Slottstaden var det nära att jag gav upp och istället vinkade in en taxi och bad att få bli körd till Davidshall.

Slottsstadens restaurang- och barliv har stannat i utvecklingen. Antalet ställen är det inget fel på. Däremot är det fel på ställena. Stadsdelens invånare verkar nöja sig med pizzerior, plankstekställen, rosa kinaställen, mintgröna tacokrogar och ännu fler pizzerior.

En handfull krogar kvalificerar sig för besök från min sida (se tipsen), men var är barerna och de personligt präglade restaurangerna? En stadsdel fylld med enbart boende och knappt några kontor borde väl vara härlig jordmån för små, unika ställen, särskilt nu när generationsväxlingen bland invånarna kommit igång på allvar.

Det är därmed också dags för en generationsväxling på krogfronten.

Måns Renntun

Allt om Malmö

Tidigare krönikor:

Sen lunch

Restauranger - ta ert folkbildningsansvar

Att betala för att få göra det själv

Hotel Kitsch

Hög standard

Kass lunch i city

Give me your best table

"pizzerior, plankstekställen, rosa kinaställen, mintgröna tacokrogar och ännu fler pizzerior"