Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Singel-Hanna: Jag - ett osocialt monster

Jag köper ny morgonrock. Nya lakan. Nytt duntäcke och nya kuddar. Jag har skaffat digital-tv och den snabbaste trådlösa uppkopplingen. Jag svarar allt mer sällan i telefon och har tackat nej till alla fester i februari. Bestämde dessutom i går att dejten, hur trevlig den än var, får vara den sista på ett tag. Den enda aktiviteten jag orkat med den senaste tiden är ändå bio, där man på sin höjd behöver skicka popcorn.

 

Mitt nya jag skrämmer mig. Jag har tydligen förvandlats till ett präktigt, osocialt monster som drömmande planerar lugna helger i stugor, i stället för kalas med vänner. Och jag vet inte ens vad som tippade mig. Kanske var det alla fester då jag kom hem sju. Eller taxfreespriten som vägrar ta slut. Kanske var det taxikvittona som på något vis tömt mitt konto. Eller alla spontana sovmornar som jag måste jobba ikapp på kvällstid.

 

Vad det än var, så är det färdigt nu. Det är jag och Axén Olin. Jag städar lägenheten och köper hem värmeljus. Jag ska fylla frysen också. För efter helgens grand finale, en tre dagars utan dess like, så går jag i ide. Frågan är bara var fan Björne är när man behöver honom.

Singel-Peter: Jag vill leva i min dröm

Jag lever emellanåt i en drömvärld.

Jag tror att allt ska hända av sig själv. Att saker ska ramla över mig som snö från himlen. Kärlek, framgång, pengar och lycka. Utan att jag ska behöva lyfta ett finger.

 

Att den vackraste tjej jag någonsin sett en dag står utanför min port, med resväskorna packade, redo att flytta in. Vi är som gjorda för varandra, och som av en slump har en lottokupong fastnat under hennes sko och den visar sig vara en såndär superjackpotthistoria med 76 miljoner i vinst. Och så köper vi ett hus och har det bra och jag får tid att skriva min bok utan någon ekonomisk press och hon, ja hon visar sig vara en fena på real estate och så flyttar vi till Los Angeles och hon ger husbusinessen ett par år tills vi hittat vårt egen drömvilla vid stranden och då har Hollywood köpt filmrättigheterna till min bok och så blir den Oscarsnominerad och vi får gå på galan och vinner och det blir barn och barnbarn och lyckligt slut de luxe. Rena sagan.

 

Fantasierna får ett slut när jag går till köket för att göra en kvällsmacka, och ser att skinkan är slut. Jag måste gå och handla. Jag.

För, i verkligheten, i verkligheten händer ingenting av sig själv.

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet