180 drabbas när Oriflame flyttar

”Vi kommer att försöka förhandla fram någon form av kompensation”

De flesta av sminkföretagets anställda i Malmö kommer att erbjudas jobb i Stockholm. ”Många undrar vad som kommer att hända”, säger Marie Abild, vd för den svenska verksamheten.
Foto: Arkivbild: Scanpix
De flesta av sminkföretagets anställda i Malmö kommer att erbjudas jobb i Stockholm. ”Många undrar vad som kommer att hända”, säger Marie Abild, vd för den svenska verksamheten.
NYHETER

Sminkföretaget Oriflame vill lägga ner sin verksamhet i Malmö och flytta till Stockholm.

180 anställda i Malmö berörs av flytten.

Oriflame, som säljer smink och hudprodukter via egna säljare, presenterade i går sin bokslutsrapport för 2006.

Där presenterade koncernledningen ett förslag om att koncentrera företagets produkt- och katalogverksamhet till Stockholm. Som en konsekvens av det läggs kontoren i Malmö och Waterloo i Belgien ned.

Det rör sig om cirka 360 personer, varav 180 i Malmö, som berörs av flytten.

– I vår utvärdering har vi kommit fram till att Stockholm är mer lämpligt än Malmö för den här verksamheten. Men det här är fortfarande ett förslag. Nu ska vi gå in i förhandlingar med representanter för de anställda innan vi fattar ett definitivt beslut, säger Magnus Brännström, koncernchef för Oriflame till Punkt SE.

Erbjudas jobb i Stockholm

De personer i Malmö som arbetar för företaget jobbar bland annat med försäljning, katalogframställning och lagerarbete. Enligt Brännström kommer de flesta att erbjudas jobb på det nya kontoret i Stockholm.

– Vi vill att så många som möjligt följer med.

Vad händer med dem som av någon anledning inte kan eller vill flytta?

– Vi kommer att försöka förhandla fram någon form av kompensation naturligtvis, säger Magnus Brännström.

Psykolog på plats

Personalen på kontoret i Malmö informerades i går om förslaget och flytten väckte starka känslor. När beskedet lämnades till de anställda fanns en psykolog på plats.

– Det är många frågor som väcks en sån här dag. Många undrar vad som kommer att hända med dem själva och deras familjer, säger Marie Abild, vd för den svenska försäljningsverksamheten.

FAKTA/Oriflame

Kajsa Sigvardsson