Inga datorer har levererats

Nu får beställarna av 1000-kronorsdatorn pengarna tillbaka

NYHETER

En bärbar dator för 1 000 kronor var för bra för att vara sant.

Ännu har inga datorer levererats och nu får kunderna sina pengar tillbaka.

– Jag har inga kommentarer till det här, säger Robert Klanjac, Nordenchef på Medison som lanserat den superbilliga datorn.

Många nappade på erbjudandet från det svenska företaget. En laptop för hemmabruk för 150 dollar, motsvarande drygt 1 000 kronor, utlovades.

Enligt uppgifter till TT har runt 300 000 datorer beställts av svenska kunder. I augusti skulle de börja levereras. Men ännu i mitten av september har ingen sett röken av någon dator.

Började dra pengar

Betalningen sköts inte av Medisons personal utan genom det amerikanska företaget 2Checkout. För två veckor sedan fick de uppgifter om att de första datorerna hade levererats. Därmed började man också dra pengar från beställarnas konton, skriver tekniksajten IDG.se.

Men inga datorer kom och nu har 2Checkout själva beslutat att återbetala kundernas pengar ”på grund av vissa logistikproblem”. För att få en ny dator måste man göra en ny beställning.

”Inga kommentarer”

Frågan är om någon vågar göra det. Medison själva ger inga svar. Tidigare i veckan skickade de ut ett pressmeddelande där de lovade att alla skulle få sin dator. Varför leveranserna försenats hade man ingen förklaring till.

Lika lite får aftonbladet.se veta när vi kontaktar företagets Nordenchef, Robert Klanjac.

– Jag har inga kommentarer till någonting i dag, säger han.

Kommer beställarna att få sina datorer?

– Jag har inga kommentarer.

Vad har du att säga till de som känner sig lurade?

– Jag har inga kommentarer, upprepar Klanjac.

Enligt 2Checkout kommer pengarna att finnas på kundernas konton inom fem till sju dagar, skriver IDG.se.