Nu växer Hälsingborg

Sebastian Dennel, ägare till Hälsingborg, provsitter fåtöljerna i de nya lokalerna på Mäster Samuelsgatan. Efter flytten kan restaurangen ta emot dubbelt så många gäster.
Foto: Joel Marklund/ Bildbyrån
Sebastian Dennel, ägare till Hälsingborg, provsitter fåtöljerna i de nya lokalerna på Mäster Samuelsgatan. Efter flytten kan restaurangen ta emot dubbelt så många gäster.
NYHETER

Större, starkare och vackrare. Nu storsatsar restaurang Hälsingborg och flyttar till nya lokaler.

Från Birger Jarlsgatan till Mäster Samuelsgatan. En resa som enligt ägaren Sebastian Dennel ska hjälpa Hälsingborg att slåss om en plats vid tronen, utmed de andra drakarna i centrum.

– Vi har alltid velat bli större. Så när vi hittade den här lokalen var det bara att gripa chansen och köra, säger han.

Organisationen har nu utökats. I och med flytten kan restaurangen ta emot dubbelt så många gäster. Dessutom kan man erbjuda en ny bar och servera luncher.

– Vi ärver luncherna av Locanda som hade verksamhet i lokalen tidigare. De hade bra luncher och en jätteomsättning med gäster.

Matsalen är uppdelad i två delar. Den ena är ansluten till baren och den andra lämpar sig för större sällskap upp till 40 personer. Menykonceptet tar man med sig från Birger Jarlsgatan.

– Det blir exakt samma som tidigare. Många gäster vill ha kvar det som vi serverade där, och det har fått styra. Men vi har även tankar på att utöka menyn framöver.

Jonas Andersson

Läs mer och kommentera

(.se)