Närproducerat och nyrenoverat

Ny stil på Street Varmare och mjukare lokaler ville Street ha när de renoverade sin restaurangdel. Och den här soffan ser ju sittvänlig ut.
Foto: Björn Lindahl
Ny stil på Street Varmare och mjukare lokaler ville Street ha när de renoverade sin restaurangdel. Och den här soffan ser ju sittvänlig ut.
NYHETER

Street kör på i sin ekologiska stil. Allt från hjort till hjortron serveras i den nyrenoverade bistron.

Nu öppnar Bistro Street i ansiktslyfta lokaler. Inriktningen på menyn är svensk-fransk och på den återfinns bland annat lammkorv, hjortron, vildsvin och tartar på hjort. Tanken är att kunna erbjuda både enklare vardagsmiddagar och trerätters à la carte-meny för festligare tillfällen.

Som tidigare satsar Street på närproducerad och ekologisk mat. Råvarorna kommer från bönder och gårdar i närheten.

– Allt går inte att få närproducerat, som ris och bönor som inte odlas i Sverige. Men så mycket som möjligt, allt vilt, all fågel och all biff till exempel kommer från ställen inom en radie på 30 mil, säger Bistro Streets nye kökschef Fredrik Kullberg.

Under januari har lokalerna byggts om och miljön har blivit mjukare och varmare. En stor bild på Streets mosaikkonstverk pryder en av väggarna och lokalen har även fått en scen, som ramas in av ett guldfärgat sammetsdraperi. Där är det tänkt att det ska erbjudas underhållning i form av livemusik

och diskjockeyer vissa kvällar i veckan.

I helgen blir det brunch och nästa vecka startar lunchserveringen med genuin svensk mat. Där satsas det lite extra på

småbarnsföräldrar, med en barnvagns-parkering och en lounge möblerad med mjuka second handmöbler.

Sofia Larsson

Läs mer och kommentera

Andra som satsar på närproducerat