"Vi kan göra det värsta av det värsta"

NYHETER

Hallå där Björn Frantzén, som har provlagat mat i fyra månader. Han och Daniel Lindeberg öppnar restaurangen Frantzén/Lindeberg i Mistrals gamla lokaler i Gamla stan.

Namn: Björn Frantzén. Ålder: 30. Bor: Vasastan. Familj: Sambo och en dotter.
Namn: Björn Frantzén. Ålder: 30. Bor: Vasastan. Familj: Sambo och en dotter.

– Det är vår förbannade skyldighet att det ska sitta från början. Därför har vi stått i ett testkök och lagat igenom och provat alla rätter.

Vad ska man kunna äta på restaurangen?

– Vi har två fasta menyer. En 10-rätters-meny som kostar 895 kronor. Och en 20-rätters-meny som kostar 1 295 kronor.

Varför startar ni restaurangen?

– Vi har arbetat på några av världens bästa restauranger i Frankrike och USA. Nu är det dags att stå på egna ben. När vi fick tag på den här lokalen, som är Mistrals gamla lokaler, slog vi till direkt.

Vad är det som är så bra med lokalen?

– Den är liten och rymmer bara 20 sittplatser. Det innebär att vi kan göra det värsta av det värsta och satsa 110 procent på varje gäst.

Jonas Andersson

I väntan på Frantzén/Lindeberg

(.se)