Sekunder från att mejas ner

slungades ur vagnen Mamman och hennes lilla dotter var en hårsmån från döden när ett rattfyllo körde rakt in på gångvägen. Barnet slungades ur sin vagn – men mamman lyckades fånga henne. I bakgrunden står den kraschade bilen.
Foto: Foto: Utryckning Uppsala
slungades ur vagnen Mamman och hennes lilla dotter var en hårsmån från döden när ett rattfyllo körde rakt in på gångvägen. Barnet slungades ur sin vagn – men mamman lyckades fånga henne. I bakgrunden står den kraschade bilen.
NYHETER

Rattfyllot var bara någon sekund från att meja ner mor och dotter.

Mamman fångade sin ettåriga dotter i luften när hon slungades ur vagnen.

– De hade änglavakt, säger polisen Marcus Svensson.

Den 50-årige mannen kom körande i över 100 kilometer i timmen på en 30-sträcka i centrala Knivsta vid 16.30 i går. Han påbörjade en omkörning i rasande fart men på backkrönet fick han möte.

– Han tvärbromsade och körde ut i cykel- och gångbanan till vänster, säger Marcus Svensson på Uppsalapolisen.

Föll rakt ner i gatan

Först var 50-åringen nära att köra över en äldre herre. Den 22-åriga mamman såg i ögonvrån vad som höll på att hända. Hon försökte lyfta upp sin snart tvååriga dotter ur vagnen.

– När bilen kom farande slungades barnet ur vagnen. Mamman fångade flickan i luften. Hon ramlade i gatan med sitt barn i famnen, säger Marcus Svensson.

Bilen fortsatte rakt in i ett staket och lämnade ett stort hål. Den 50-årige föraren klämdes fast och framrutan på bilen slogs sönder av hans huvud.

– Det smällde högt och sedan hördes bilens tuta. Mannen satt fastklämd och tryckte mot tutan, säger en granne.

I baksätet på bilen låg flera ölburkar.

Barnet klarade sig mirakulöst nog helt utan skador. Mamman chockades svårt och fick föras med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Familjen bor i området och var inte långt hemifrån. Flickans mormor tog hand om

henne när mamman åkte iväg med ambulansen.

– Det var otroligt nära att de blev överkörda. Jag kan inte förklara det med något annat än att de hade änglavakt, säger Marcus Svensson.

Olyckan inträffade på Forsbyvägen i närheten av en skola. De boende har länge klagat på att många bilförare kör för fort.

– Man har bara väntat på att det ska hända en allvarlig olycka, nu var det så nära som det kan bli, säger Jan Thorsell som bor i närheten och som snabbt var på olycksplatsen.

Skars loss ur bilen

Även föraren, som fick skäras loss, fördes till sjukhus. Han hade ont i ett nyckelben och

sår i ansiktet. Hans tillstånd var i går kväll allvarligt men stabilt.

Mannen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott.