Salmonellasmittad kebabsås återkallas

NYHETER

Salmonellasmittad vitpeppar kan finnas i en kebab- och grillsås.

Nu återkallar företaget Skaraborgs Chark & Fågel ett parti med såsen.

Under fredagseftermiddagen fick företaget besked från sin kryddleverantör om att det har hittats salmonella i en produkt i Danmark. Vid tillverkningen användes en kryddmix med vitpeppar i som även ingick i kebab- och grillsåsen.

– Vi har levererat ut ungefär 9000 burkar. Nu jobbar vi med att informera återförsäljarna, säger Stefan Nordström, platschef vid Skaraborgs Chark & Fågel, till TT.

Han känner inte till om någon har insjuknat.

Personer som har köpt såsen ska vända sig till inköpsstället där varan kommer att ersättas. Det smittade partiet har tillverkningsdatum från den 5 maj till och med den 15 maj. Bästföredatum är från den 5 juni till och med den 15 juni.

TT