Kvinnan hölls inlåst i 50 år

Slog larm under ett sjukhusbesök

NYHETER

Det italienska paret gifte sig 1958.

Sedan dess har kvinnan varit fånge i sitt eget hem.

Den svartsjuke maken lät henne inte ens träffa sina egna barn.

I 50 år levde det nu 70-åriga paret tillsammans – helt på hans villkor.

Bosatta i ett hus i Val di Non i norra Italien hade mannen skapat en tillvaro där han kunde kontrollera varje steg hustrun tog.

Ingen tv

Kvinnan, vars identitet polisen inte vill avslöja, fick bara gå ut då maken följde med. Men det var tysta utflykter – hon tilläts aldrig säga ett ord till någon annan.

Oftast fick hon dock stanna hemma. Maken låste alltid dörrar och fönster noggrant. Och för att avskärma kvinnan ytterligare fick hon inte ens titta på tv. Det uppger Telegraph.co.uk.

Slog larm

En hjärtattack var vad som krävdes för att hon skulle få friheten tillbaka.

Som genom ett under tilläts hon åka till sjukhuset i grannstaden Trento. Där passade hon på att slå larm om sin svartsjuke make.

– Så fort sjukhuset informerade oss om kvinnans historia agerade vi och larmade den lokala åklagaren, säger en av polisens talesmän till The Telegraph.

”Sorlig historia”

Paret tros ha två barn, men inte ens dem har kvinnan fått träffa.

– Det är en väldigt sorlig historia. Kvinnans liv har ödelagts på grund av hennes make. Hade hon inte varit tillräckligt modig och berättat allt hade det fortgått, säger talesmannen.

Åklagare Fabio Biasi har begärt att mannen ska flyttas från sitt hem till ett ”säkert” boende medan undersökningen pågår.