Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Arga demonstranter häcklade Sverige

En liten skara från en amerikansk frikyrka protesterade på måndagen utanför den svenska ambassaden i Washington. ”Sveriges kung är ond. Gud hatar Sverige” stod det bland annat på plakaten, där man också hade målat bockhorn på USA:s nye president Barack Obama, uppger Göteborgs-Posten.

”Obama är antikrist och hans mormor brinner i helvetet” stod det på plakat som bars av medlemmar i Westboro Baptist Church, som tidigare flera gånger kritiserat Sverige och det svenska kungahuset.

Den här gången drog man den svenska flaggan i smutsen utanför ambassaden och kyrkans representant Jonathan Phelps kallade Sverige ett bögland och var speciellt upprörd över att pastor Åke Green för några år sedan stod inför rätta i Sverige för sina åsikters skull om de homosexuella.

Hetsad av Åke Green

  Pastorn Fred Phelps i Westboro Baptist Church i Topeka, kansas, blev känd för den svenska allmänheten i januari efter internetattackerna mot svenska tsunamioffer.

Phelps tackade gud för "de 20 000 döda svenskarna" i Thailand och fördömde Sverige som "sodomiternas land".

Pastorn, som sprider sitt budskap via hemsidan godhatesfags.com (gud hatar bögar), har utsett Sverige till sitt främsta hatobjekt på grund av domen mot den öländske pingstpastorn Åke Green för hets mot homosexuella.

- Jag kan inte tänka mig ett värre brott än att spärra in en pastor, säger Phelps.

Åke Green har tagit avstånd från Phelps.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet