Det regnar glass!

Heta och iskalla – meteorologerna har testat årets nyheter

NYHETER

Ett högtryck av glass rör sig inåt landet.

Aftonbladets obevekliga testpanel tog tempen på allihop.

Här är meteorologernas glassprognos.

Våren är i antågande. Och glassfrysarna fylls till bredden. Men vad ska vi svalka våra tungor med i sommar?

TV4-meteorologerna Peter Kondrup, Madeleine Westin och Ulrika Andersson är experter på svettig högsommarvärme.

”Perfekt på stranden”

Vi lät dem därför dissekera årets glassigaste nyheter. Inte helt oväntat gick glassen ”Solsting” hem.

– Den här vill man ha på badstranden, tyckte meteorologerna, som annars var särskilt förtjusta i klassiker i ny tappning.

När får man börja äta glass egentligen?

– Vanlig pinnglass är det dags att äta på våren, då det är 10–15 grader varmt. Men för att äta

isglass bör det nog vara högsommarvärme, säger Ulrika Andersson.

Glassar i alla väder

Trots snöyran hade meteorologerna inga problem med att hugga in på tolv glassar – var.

– Man får äta glass året om när man är ett glassmonster som jag, säger Peter Kondrup.

Snart kan dessutom alla käka glass – helt legitimt!

Den meteorologiska definitionen på vår är en dygnsmedeltemperatur över noll grader minst sju dagar i sträck. Och den gränsen är nådd på flera håll i landet.