Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Världsstjärnan ska locka barn till operan

Rickard Söderberg, 32, upptäckte operan som sjuåring, när han såg Trollflöjten på tv. ”Jag blev helt förhäxad. Det var så stort, liksom more than life”, säger han. Rickard Söderberg, 32, upptäckte operan som sjuåring, när han såg Trollflöjten på tv. ”Jag blev helt förhäxad. Det var så stort, liksom more than life”, säger han. Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN
Känd i Tyskland. Okänd i Sverige. Nu ställer sig operastjärnan Rickard Söderberg på Kungliga Operans scen. För en roll i barnföreställningen ”Guldringen”.

– Barn är väldigt uppriktiga. Man kan inte förvänta sig att de ska vara artiga och klappa på rätt ställe. Därför ställer de krav på oss att göra en jävligt bra föreställning, säger Rickard Söderberg, som är en av Sveriges mest framgångsrika operasångare utomlands.

 

Internationell stjärna

Han har stått på scener över hela världen. Lördag den 9 februari äntrar han för första gången scenen på Kungliga Operan.

– Det är känns speciellt att sjunga på nationalscenen, säger han.

En väg in i operavärlden

Orginalföreställningen av Wagners Nibelungens ring är sammanlagt 16 timmar. Lördagens premiär är en ny uppsättning där hela sagan komprimeras till en timme - till "Guldringen". Tempot är högt, bra för nybörjare i operapubliken.

– Jag skulle aldrig utsätta en åttaåring för en 16 timmar lång opera, då har man förlorat honom för alltid. Här får de en chans att ta sig in i operavärlden, säger Rickard Söderberg.

 

Maria Hagström

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet