"Vi jobbar mycket med designen"

Tapas med fisk och skaldjur blir ett av elementen i Aquavit Grill & Raws utbud.
Foto: MARTIN BOGREN
Tapas med fisk och skaldjur blir ett av elementen i Aquavit Grill & Raws utbud.
NYHETER

Hallå Marcus Samuelsson, stjärnkock som står bakom krogen Aquavit i New York – som nu ynglar av sig i Aquavit Grill & Raw Bar på Clarion Hotel Sign.

Succékocken. Marcus Samuelsson, 39, ska laga mat på Obamas supermiddag i Washington i kväll.
Succékocken. Marcus Samuelsson, 39, ska laga mat på Obamas supermiddag i Washington i kväll.

– Det är första gången vi öppnar utanför USA. Det var Clarion som kontaktade oss och nu har vi jobbat på samarbetet i ett och ett halvt år. Eftersom jag bor i New York är det viktigt att hitta duktigt folk som ska stå för den dagliga driften.

Ni ska bjuda på ”skandinavisk mat med amerikansk touch”, vad innebär det?

– På restaurangen i New York är det unikt och roligt att servera köttbullar. Det ska vi inte stå för i Stockholm. Däremot blir det kött från grillen, med sideorders. Och små tapasportioner med fisk och skaldjur.

Hur skapar ni Manhattanatmosfär i Stockholm?

– Vi jobbar mycket med designen, det är en stilfull restaurang men allt går i samma stil som övriga Clarion.

Hur ofta kommer du själv att vara på plats?

– Ett par gånger om året. Men jag är med och stödjer och kommer med konceptidéer.

Miranda Sigander

(.se)