”Eriksson knäppte upp – tack vare Twitter”

Jubel på det sociala nätverket när Peter Erikssons knäppte upp skjortan

Miljöpartiets Peter Eriksson hade först översta skjortknappen knäppt – men efter pausen såg han annorlunda ut.
Miljöpartiets Peter Eriksson hade först översta skjortknappen knäppt – men efter pausen såg han annorlunda ut.Foto: SVT
NYHETER

En mer uppknäppt debatt, där de sociala medierna fick sätta tonen?

Kanske, kanske inte.

De sociala medierna fylldes under söndagkvällen ganska förutsägbart av partiledardebatten.

Twitterflödet, hashtaggat med #agenda och #partiledardebatt, handlade i mycket om sammanfattningar, men det drog också iväg åt olika håll.

Till exempel roade kommentarer på Peter Erikssons beskrivning av sittande regering som Lucky Luke. (@200stegtill: "Fast Lucky Luke träffar alltid rätt." @perankersjo: "Om Reinfeldt är Lucky Luke, vad är då de rödgröna, bröderna Dalton?" @peterlinden: "Själv är han den där dumma hunden Ratata." @Osundell: "Peter Eriksson riktar sig till de yngre väljarna")

Ideologisk markering?

Men också mer apolitiska diskussioner om varför Eriksson knäppt översta knappen i skjortan, om det var en modemarkering eller en ideologisk sådan - och sedan hurrarop efter halvtid, då knappen var uppknäppt.

"Tack vare twittermaffian?" undrades det. Och visst var det så. @miljopartiet twittrade snabbt: "Vi lyssnar alltid på twittrarna. Därför knäppte Peter upp knappen." Sociala medier in action? Kanske det.

Göran Hägglund (@goranhagglund) twittrade inte vad någon kunde se under sändning, som han gjorde i plenisalen senast. Ett är dock säkert - alla vill vara partiet som lyssnar på väljarna och är med i sociala medier. Hur det fortsätter att ta sig uttryck återstår att se.