Ormburgare smakar inte alls pyton...

Här är reptilbiffarna lika populära som nötvarianten

1 av 7
Endast de bästa råvarorna är gott nog.
NYHETER

Processad giftsnok mellan bröd, låter det som en delikatess?

Hamburgerrestaurangen i Yogyakarta, Indonesien har i alla fall kobraburgare på menyn och enligt uppgift är ormfärsbiffarna lika populära som den vanliga nötvarianten.

Uppenbarligen smakar de i alla fall inte pyton.

Det samma kan inte sägas om kobrans gallblåsa som också är en speciallitet på restaurangen Kobra Imperial Kitchen.

Blåsan får inte spricka, då smakar den extra illa, utan ska fräsas snabbt och sväljas hel. Rätten sägs bota allt från cancer till astma.

Det går också att få en Tom Yam-soppa med kobra eller inta ormen med sötsur sås.

Men en kobra blir alltmer svår att uppbringa, rapporterar Jakarta globe. Det beror inte på restaurangen utan på att risodlingarna där djuren trivs blir allt färre och nu funderar man på att börja föda upp dem för livsmedelsindustrin.

Men det är tveksamt om det lönar sig. Tidningen uppger att kobrapriset just nu står i en tia per löpmeter.

Aftonbladet