Han panik-tvättade efter lunch

Tog grannens tid i tvättstugan direkt efter Evas försvinnande

LISTA I BEslag Polisen har förhört 51-åringens grannar och dessutom tagit tvättlistan i beslag. ”De bar ut en massa kartonger från hans lägenhet också”, säger en granne.
LISTA I BEslag Polisen har förhört 51-åringens grannar och dessutom tagit tvättlistan i beslag. ”De bar ut en massa kartonger från hans lägenhet också”, säger en granne.Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
NYHETER

ÖREBRO. Eva, 51, försvann i onsdags morse. Vid lunchtid samma dag behövde den 51-årige mannen plötsligt tvätta. Han gick ner i tvättstugan och tog en grannes tvättid.

– Polisen har varit här och tagit tvättlistan, säger grannen.

51-åringen bor i ett flerfamiljshus i centrala Örebro. Sedan han greps på nyårsdagen är bostaden avspärrad och sambon har tillfälligt tvingats flytta.

Polisen gör grannarna

I källaren finns en gemensam tvättstuga där hyresgästerna skriver sitt namn på en lista de dagar de vill tvätta. Runt lunchtid i onsdags hade en granne bokat tvättid men 51-åringen hade redan dragit i gång maskinerna i källaren.

– Han sa att han behövde tvätta lite och frågade om det gjorde något, säger grannen.

Polisen har intresserat sig för den hastigt påkomna tvättningen. De har förhört grannen om den exakta tidpunkten vid två tillfällen. Dessutom har de tagit tvättlistan i beslag.

– De bar ut en massa kartonger från hans lägenhet också, säger en granne.

”Han var spänd”

En bekant till 51-åringen reagerade på att något inte var som det skulle när de träffades i torsdags. Dagen efter att Eva försvann.

– Han var inte så social som han brukar utan spänd och lite kort i tonen. Det kändes som om allt inte var som det skulle. Då hade jag ingen aning om att den här kvinnan var försvunnen.

Firade med vännerna

I torsdags skulle 51-åringen ut och åka skidor.

– Han är väldigt sportig och aktiv. Han reser mycket också. De verkade ha ett bra liv, gick ofta på restaurang i sällskap av andra vänner.

Mannen firade nyår tillsammans med vänner i Örebro.

– Jag kan inte tro att han är skyldig till det här. Det är så långt i från honom. Han var så kär i sin sambo och verkade väldigt lycklig, säger en bekant.

En annan bekant säger:

– De går alltid och håller varandra i handen. Det låter konstigt att han skulle haft en relation med en annan samtidigt. I så fall har han kört ett fullständigt dubbelspel.