Kan ha strypts med sin strumpa

Polisen jagar Joannes mördare

Joanne Yeates hittades mördad vid en golfbana med bara en strumpa på sig. Den saknade strumpan kan leda till mördaren – den kan till och med vara mordvapnet.
Joanne Yeates hittades mördad vid en golfbana med bara en strumpa på sig. Den saknade strumpan kan leda till mördaren – den kan till och med vara mordvapnet.Foto: getty/South west news service
NYHETER

LONDON. Joanne Yeates, 25, hittades strypt på juldagen - då hade hon varit försvunnen i över en vecka.

En försvunnen pizzakarong och en saknad strumpa kan vara lösningen till mordet.

Landskapsarkitekten Joanne Yeates sågs senast i livet 17 december på väg hem från en julöl med kollegor nära sitt hem i Clifton, en förort till Bristol.

Kvävd till döds

På juldagen hittades hennes kropp i utkanten av en golfbana. Hon var kvävd till döds, men obduktionen visar inga tecken på att hon blivit sexuellt utnyttjad, uppger Daily Mail.

– Hon var fullt påklädd, men hade inte sin jacka eller sina stövlar på sig och hon hade bara en socka. Jackan och stövlarna fanns i hennes hem, så det tyder på att Jo varit hemma, säger Phil Jones som leder polisutredningen.

Strumpan möjligt vapen

Övervakningsfilmer från en matbutik och utanför en pub där Joanne passerade på väg hem har publicerats. Polisen har dessutom efterlyst en fyrhjulig bil som sågs nära golfbanan där Joanne hittades och letat igenom tonvis med sopor efter den pizzaförpackning som hon köpte i en matbutik, på väg hem från puben. Men utan resultat.

Pizzakartongen och den saknade grå skidsockan ses som viktiga delar i utredningen. Enligt uppgifter i brittiska tidningar misstänker polisen att strumpan till och med kan vara mordvapnet.