Massmord i turistparadis

NYHETER

Ett makabert massmord har inträffat i den mexikanska badorten Acapulco.

15 halshuggna manskroppar har hittats nära ett shoppingcenter i utkanten av staden.

Knarkvåldet i Mexiko fortsätter.

Polis i badorten Acapulco gjorde i går ett makabert fynd när 15 halshuggna manskroppar hittades i närheten av ett köpcenter, uppger en säkerhetsansvarig i delstaten Guerrero, enligt TT.

Det var strax efter midnatt som polisen fick in en ett larm om en brand. På platsen fanns, förutom fem övergivna bilar, de döda männen. På kropparna fanns ett budskap.

Huvuden i en hög

Polisen fick in en rapport om en brand strax efter midnatt. När en styrka kom till platsen hittade den fem övergivna bilar och de döda.

Männe var mellan 25 och 30 år gamla och låg på trottoaren intill köpcentret Plaza Senderos. Huvudena låg i en hög, utom ett som bara var halvt avhugget från kroppen och hade spår av ett eldvapen, enligt polisens rapport.

Budskap hade lagts på liken och massakern kopplas till Mexikos utbredda narotikavåld.

Borgmästare hittad

I går hittades också ett lik vid sidan av motorväg 57 utanför staden Galeana.

Det tros vara kvarlevorna efter Saul Vara, borgmästare i den lilla staden Zaragoza, 32 mil bort i den norra delstaten Coahuila.

Saul Vara hade varit försvunnen sedan den femte januari. Kroppen hade flera kulhål och det låg hylsor runt den.

Vara blev den 14 borgmästaren inom ett år som avrättats i det våldshärjade landet. Ytterligare en borgmästare dog av en hjärtattack efter att han hotats av kriminella.