Nya spåret: parets bilar

Evas Golf och häktade mannens Cadillac ska ha observerats samtidigt

1 av 3 | Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
letar – dygnet runt Polisen letade igenom en gruva i Nora i hopp om att hitta försvunna Eva, 51. Efter sex timmar avbröts sökandet.
NYHETER

ÖREBRO. Den desperata jakten på försvunna Eva, 51, pågår dygnet runt.

I går kväll sökte polisen igenom en övergiven gruva nära Nora.

Enligt nya uppgifter till Aftonbladet har Evas silverfärgade Golf och den häktade kollegans svarta Cadillac synts tillsammans i området – före och efter försvinnandet.

Polisen arbetar mot klockan.

I morgon inleds häktningsförhandlingen av den 51-årige man som misstänks ligga bakom försvinnandet. Polisen måste då lägga fram mer bevis för att få honom omhäktad.

Mannen, som förhördes i går, har hittills inte gjort några erkännanden.

– Det börjar bli väldigt ont om tid nu, säger Torbjörn Carlson, presstalesman.

De senaste dagarna har polisen fått in många tips om de två bilarna, en silverfärgad Golf som tillhör Eva och en svart Cadillac som tillhör den häktade kollegan.

Före och efter

Bilarna ska enligt nya vittnesuppgifter ha befunnit sig i Kilsbergsområdet norr om Örebro – både före och efter försvinnandet. De har även iakttagits tillsammans.

Men det är framför allt den svarta bilen som uppmärksammats efter den 29 december – dagen då Eva försvann.

Polisen arbetar nu intensivt för att gå igenom hela Kilsbergsområdet där signaler från Evas mobiltelefon också lokaliserats.

Finkamning

Sent på söndagskvällen träffade Aftonbladet två patruller som undersökt terrängen kring en övergiven gruva, någon kilometer från Evas hemstad Nora.

– Vår helikopter har cirkulerat över hela området, men den här gruvan är stängd så den kunde vi inte dokumentera. Vi går rutinmässigt igenom alla intressanta platser. Här har vi ännu inte hittat några spår, säger Kenneth Johannesson, yttre befäl.

På söndagsförmiddagen finkammade polisens tekniker och hundar ett friluftsområde nära Lockhyttan där ett vittne pekat ut ”något som inte hörde till naturen”.

Sökandet avbröts dock efter sex timmar.