De slår mynt av kärleken

1 av 3
Slår mynt av bröllopet Förlovningen mellan prins William och Kate Middleton är inte ens eklaterad, men myntet är redan gjort. Till vänster Victorias och Daniels minnesmynt, i valören 300 kronor.
NYHETER

Ringer nya kungliga bröllopsklockor snart, månntro?

I England verkar man i alla fall tro det.

Myntet för ett stundande äktenskap mellan prins William och Kate Middleton är redan förberett.

Det är den brittiska varianten av Riksbanken, The Royal Mint, som verkar vara en smula före sin tid.

En plastdummy av ett minnesmynt över prins Williams och Kate Middletons eventuella bröllop 2011 har läckt ut.

The Royal Mint förnekar all kännedom om myntet för The Mail on Sunday, men det har ändå lett till stora spekulationer i England där man ivrigt väntar på att tronprinsen ska följa i kronprinsessan Victorias fotspår och göra en ärbar kvinna av sin flickvän.

”Redo att köra”

Enligt The Mail on Sunday är plastmodellen det första steget i processen mot det perfekta myntet.

– Vi är redo att köra nu. Allt man väntar på är datumet, säger en källa på The Royal Mint till tidningen.

Enligt planen ska myntet präglas när förlovningen väl eklaterats, och man kommer då att ge ut både en silver och en guldvariant.

Som i Sverige

Man gjorde på precis samma sätt när den svenska kronprinsessan gifte sig med Daniel Westling, nuvarande prins Daniel. Då var guldvalören värd 4 000 kronor och silvervalören var värderad till 300 kronor.

Prins William har varit tillsammans med Kate Middleton i nio år. De träffades när båda var nitton och läste på St Andres universitet i Skottland.

Enligt The Mail on Sunday vore 2011 ett ypperligt val av bröllopsdag för paret. I augusti skulle prinsessan Diana ha fyllt 50 år och den 29 juli är det 30 år sedan prinsens mamma och pappa gifte sig.