”Jag är emot all sexhandel”

Hedman kritisk till åklagarens beslut

NYHETER

Åklagaren överklagar den friande domen av Magnus Hedman till hovrätten.

Nu berättar fotbollsprofilen om sexanklagelserna.

– Jag kan inte förstå varför åklagaren drar detta vidare, säger han.

”förstår inte” Magnus Hedman kommenterar nu åklagarens beslut om att överklaga den friande domen för sexköp. ”Jag kan inte förstå varför åklagaren drar detta vidare”, säger han.
”förstår inte” Magnus Hedman kommenterar nu åklagarens beslut om att överklaga den friande domen för sexköp. ”Jag kan inte förstå varför åklagaren drar detta vidare”, säger han.

Det senaste året har varit tungt för förre landslagsmålvakten Magnus Hedman.

I våras tvingades hans företag i konkurs till följd av dålig ekonomi. Kort därefter avslöjades det att före detta hustrun Magdalena Graaf stämt honom på en miljon kronor – en följetong som fortfarande inte har sett sitt slut.

Det var därför en lättad Magnus Hedman som för knappt en månad sedan talade ut i Aftonbladet när tingsrätten lagt ner åtalet om sexköp.

– Det känns jättebra, dels att jag har blivit frikänd, dels att rättvisan har segrat. Det har varit en väldigt jobbig tid, sa han då.

Överklagar sexdom

Men mardrömstiden lär fortsätta ett tag till för Magnus Hedman. I går avslöjade Aftonbladet att åklagaren Karin Sigstedt överklagar till hovrätten.

Enligt henne finns det en mängd omständigheter och bevisning som tingsrätten inte har tagit i beaktning när de friade den före detta landslagsmålvakten. Bland annat har Hedman i förhör med polisen erkänt att han misstänkte att kvinnan han hade sex med på en efterfest kunde vara prostituerad.

”Musik bara en hobby”

När Aftonbladet når honom under gårdagen har han precis fått veta nyheten och vill inte kommentera enskilda detaljer i målet.

– Jag får hänvisa till min advokat. Jag kan inte förstå varför hon (åklagaren) drar detta vidare. Men jag står fast vid vad jag sagt tidigare: Jag är emot all form av sex- och människohandel.

I helgen gästspelade Hedman som DJ i Gislaved. Efteråt festade han med deltagarna ur skandalsåpan ”Kungarna i Tylösand”. Men enligt honom själv är det inte tal om någon framtida karriär som kändis-DJ.

– Musik har alltid varit en hobby för mig, säger han.

FAKTA

Från bråk om pengar till sexåtal

Mars 2010: Aftonbladet kan berätta att Magnus Hedmans företag HM-Hedman Management AB begärs i konkurs.

– Ibland har man en affärsidé som inte håller, säger den förre landslagsmålvakten.

Mars 2010: Magdalena Graaf stämmer före detta maken Magnus Hedman på en miljon kronor och kräver på så sätt sin rätt till parets gemensamma förmögenhet.

April 2010: Magnus Hedman infinner sig i tingsrätten för att betyga att uppgifterna över tillgångar och skulder stämmer.

– Jag gjorde mitt yttersta med företaget men det gick inte så bra, säger han uppgivet om företagskonkursen.

Juni 2010: Magdalena Graafs advokat Per E Samuelson presenterar en handskriven lapp som han påstår bevisar att Magnus Hedman gömt undan de pengar Graaf gör anspråk på.

– Skrattretande, säger Hedman.

Juni 2010: Aftonbladet avslöjar att ”en av Sveriges mest kända fotbollsspelare utreds för sexköp på hotell i Täby”.

– Jag tycker att sexhandel är hemskt. Naturligtvis har jag aldrig köpt sex och kommer aldrig att göra det, säger misstänkte Magnus Hedman till Aftonbladet.

September 2010: Magnus Hedman och AIK-stjärnan Dulee Johnson frias från misstankar om sexköp i Stockholms tingsrätt.

– Det här är första steget i rätt riktning. Det har varit en väldigt jobbig tid för mig, säger Hedman.

Oktober 2010: Åklagaren lämnar in ett överklagande till Svea hovrätt. Hon yrkar att Hedman ska dömas till böter för sexköp.