Sarkozy målet för brevbomb

Fyra gripna av grekisk polis

1 av 2 | Foto: Foto: REUTERS
bomben utlöst av misstag Grekiska polisens tekniker letar efter bevis utanför ett postkontor i Aten där en brevbomb utlöstes av misstag.
NYHETER

LONDON. Brevbomben skulle till Frankrikes president.

Nu höjs säkerheten kring Nicolas Sarkozy och Carla Bruni.

Fyra personer har gripits i Aten misstänkta för terrorbrott.

Paketet som var adresserat till det franska presidentparet upptäcktes efter att en annan brevbomb utlöstes av misstag på ett postkontor i Aten. Ingen explosion hördes, men enligt ögonvittnen blev det kraftig rökutveckling och en kvinnlig anställd fick brännskador på händerna, uppger Sky News.

Hot mot ambassader

Polis som kom till platsen hittade flera brevbomber adresserade till olika länders ambassader i den grekiska huvudstaden och även det paket som var ämnat för Nicolas Sarkozy.

”Oroande utveckling”

– Händelsen verkar ganska löjeväckande. I Sarkozys fall är det uppenbart att paketet aldrig skulle ha nått ända fram, säger den grekiska polisens talesman Thanassis Kokalakis.

Men enligt Daily Mail har ändå säkerheten kring det franska presidentparet höjts.

– Det är en oroande utveckling. Ingen vågar ta några risker, säger en presidentkälla till tidningen.

Var beväpnade

I Aten har polisen gripit fyra personer, bland dem de två män, 22 och 24 år, som levererade paketen till postkontoret. Båda var beväpnade och en av dem bar peruk och skottsäker väst.

Minst en av de gripna har band till en radikal vänsterorganisation i Grekland som specialiserat sig på brev- och brandbomber mot myndighetsbyggnader och politikers hem.