Fem gripna för mord

NYHETER

Männen gick in på spelklubben och öppnade eld med automatvapen.

Efteråt låg fotbollsstjärnan Eddie Moussa, 26, och hans bror Yaacoub, 40 döda på golvet.

Nu har en 20-årig man gripits misstänkt för dubbelmordet – fyra andra är misstänkta för medhjälp.

06:15 slog polisen till mot fyra personer i Södertälje. De greps misstänkta för inblandning i morden den 1 juli 2010 vid klubben Oasen i Södertälje där två personer sköts ihjäl – Assyriskastjärnan Eddie Moussa, 26, och hans bror Yaacoub, 40.

– Det är ett gediget arbete som lett fram till gripandet, säger Ulf Göranzon, Länspolismästarens presstalesman.

Har anhållits

En man, 20 år, greps misstänkt för mord. De övriga tre, 30 år, 27 år och 20 år, greps misstänkta för medhjälp till mord.

Samtliga fyra anhölls redan under gårdagen i sin frånvaro. Idag har de förts till polishus i Stockholm för förhör.

I det första inledande förhöret med männen förnekade de alla att ha något med dubbelmordet att göra.

– Men vi kommer att hålla nya förhör i dag. Vi är fortfarande bara i inledningen och därför mycket sparsmakade med kommentarer, säger åklagare Marcus Ekman.

De anhållna männen är tidigare kända av polisen.

Klockan 12.00 i dag i Södertälje greps ännu en person – en femte. Det handlar om en 27-årig man som även han misstänks för medhjälp till mord.

Automatvapen

Klockan var 02.22 den 1 juli när två beväpnade män klev in på spelklubben Oasen. Framför flera ögonvittnen började de avlossa skott med automatvapen. Männen flydde sedan från platsen på en moped som under dödsskjutningen vaktats av en tredje person. Kvar på klubben låg två döda män.

De båda dödade männen var bröder.

Den ene av dem var Eddie Moussa, 26, spelare i superettalaget Assyriska.

– Vi är i djup sorg och chock över Eddie Moussas död. Jag finner inga ord. Det är en chock, sa klubbchefen Aydin Aho då till Aftonbladet.

FAKTA

Detta har hänt:

• Strax efter klockan två natten till den 1 juli klev två personer in i föreningslokalen Oasen i Ronna i Södertälje. Flera skott avlossades och många blev vittnen till skottdramat. De två bröderna, 26 respektive 40 år gamla, sköts till döds och en 51-årig man skadades.

• Gärningsmännen försvann på moped tillsammans med ytterligare en gärningsman som väntade utanför.

• Två brinnande mopeder hittades senare i området.

• Den ene av bröderna var spelare i superettan-laget Assyriska. Morden väckte bestörtning. Många manifestationer hölls och lagen i superettan höll en tyst minut under matcherna de närmaste dagarna.

• I december 2009 sköts en 25-årig man till döds utanför föreningslokalen Oasen. En 18-årig man häktades för mordet men släpptes senare. (TT)