28-årig man häktad för mord

Han greps i Bulgarien

Häktningsförhandling. Försvararen Thomas Albinsson tillsammans med sin klient som misstänks för mord. Kvinnan bredvid är tolk.
Häktningsförhandling. Försvararen Thomas Albinsson tillsammans med sin klient som misstänks för mord. Kvinnan bredvid är tolk.Foto: Per-Olof Sännås
NYHETER

Hyresvärden tog sig in i lägenheten för att kräva in hyran.

Då hittade han en man – död.

I dag häktades en 28-åring, som återfanns i Bulgarien, för mordet.

Det våldsamma mordet ska ha skett några dagar före jul. Först när hyresvärden gick in i lägenheten i Sundbyberg för att kräva hyran den 29 december hittades den sargade kroppen. Offret visade sig vara den 45-årige man som hyrt lägenheten i andra hand. Jouråklagaren anser att mordet har skett i lägenheten någon gång mellan den 22 och 29 december och att den misstänkte 28-åringen genom dödligt våld har berövat livet på offret.

Misstänkt greps i Bulgarien

Den misstänkte 28-åringen, som är bulgarisk medborgare ska ha bott i Sverige ett drygt år. När polisens misstankarna stärkes mot honom häktades han i sin frånvaro den 25 januari men greps först i fredags eftermiddag i Bulgarien. Han flögs samma dag till Sverige och fick träffa sin försvarare.

Han nekar till brott

Försvarsadvokat Thomas Albinsson hävdar att hans klient inte har känt till något alls om dådet i lägenheten. Han säger att 28-åringen nekar till brott.

– Han hade ingen kännedom om det utan fick reda på dödsfallet långt efter det inträffade. Han befann sig i Bulgarien då, förklarar Thomas Albinsson.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar i Attunda tingsrätt i Sollentuna. Den misstänkte 28-åringen såg sammanbiten ut när han anlände. Rätten beslutade att häkta honom på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.