Frågade om gästens sexliv – inför sin fru

Nu avslöjar George Bush sina hemligheter

1 av 2
minnesstunder George W Bush erkänner i sina nyligen släppta memoarer att han var emot Irakkriget.
NYHETER

LONDON. Ett foster i en glasburk, vattentortyr i Irak och sexfrågor på fyllan.

Efter månader av spekulationer är George W Bushs memoarer här.

I september kom Tony Blairs självbiografi ”A journey”. Bara två månader senare har nu en av de andra huvudpersonerna i Irakkriget valt att ge sin syn på konflikten när den förra amerikanska presidenten George W Bush, 64, gett ut boken ”Decision point”.

I boken försvarar han att amerikanska soldater torterade fångar med förhörstekniken ”waterboarding” som gör att den som förhörs tror att han ska drunkna.

– Jag rådfrågade advokater och de sa att det inte var olagligt, försvarar sig Bush ytterligare i Oprah Winfreys pratshow.

Var emot Irakkriget

Samtidigt skriver Bush att han var emot Irakkriget. Han beskriver sig själv som en ”avvikande röst” när kollegor inom den amerikanska regeringen 2003 förespråkade en invasion av landet.

När Bush i boken ska välja ut den värsta stunden som president pekar han ut hur rapartisten Kanye West efter orkanen Katrina anklagade honom för att vara rasist med orden ”George Bush bryr sig inte om svarta”.

Foster i glasburk

George W Bush blev nykterist 1986 men avslöjar i boken hur han på fyllan frågade ut en kvinnlig middagsgäst om hennes sexliv inför ögonen på sin fru och sina föräldrar.

Dessutom skriver han om hur han tog ställning mot abort efter att mamma Barbara drabbats av missfall i hemmet i Texas när George fortfarande var tonåring.

Förtvivlat ska Barbara ha stoppat ner fostret i en glasburk och sett till så sonen skjutsade henne till läkare.

”Jag hade aldrig förväntat mig att se resterna av fostret som hon stoppat i burken. Det var ett mänskligt liv, en lillebror, eller lillasyster” skriver han om händelsen.