Ett ögonblick...

Det vinnande laget: Carl Almgren, Anette Holmqvist, Magnus Holmbom, Magnus Jirlind, Malin Haak, Lars Larsson, Johan Gavelin, Martin Morand, Joakim Bjunö, Conny Andersson, Ola Stridsberg, Steve Sandberg och Fatmir Ibrahim.
Det vinnande laget: Carl Almgren, Anette Holmqvist, Magnus Holmbom, Magnus Jirlind, Malin Haak, Lars Larsson, Johan Gavelin, Martin Morand, Joakim Bjunö, Conny Andersson, Ola Stridsberg, Steve Sandberg och Fatmir Ibrahim.Foto: Privat
NYHETER

Magnus Holmbom, militärens kocklandslag, som varit med och segrat i kock-VM i Luxemburg.

– Det känns helt fantastiskt. Vi vann guld i både varmt och kallt kök.

Hur lyckades ni få ärtsoppa på burk att vinna VM?

– Det blev ingen ärtsoppa. Vi gjorde jordärtkockssoppa med ett långkok på älg som förrätt. Till varmrätt var det kalvytterfilé med potatiskaka med chocklad- och hallonsky.

Och glassbomb till efterrätt?

– Nej. Inte granatäpplen heller. Det var en youghurt och smultronparfait, med chokladsnöre.

Hur känns det att ha gjort slarvsylta av motståndarna?

– Det känns extra bra efter att vi bara fick silver i OS för två år sedan.

Ett bakhåll kan jag tänka mig?

– Ja, nu tog vi revansch.

Använder ni uttrycket "marsch pannkaka”?

– Nej, det är mest på torsdagar.

När under tävlingen satte ni in det tunga artilleriet?

– När vi började med det varma köket. Vi hade förberett oss i två år.

Blev det mycket pepprande?

– Ja, verkligen.

Till sist, vad önskar ni er mest av allt just nu?

– Vi har fått det vi vill. VM-bucklan sitter fastspänd här i bilen.

Fred på jorden då?

– Jo, det klart.