Pojke våldtagen vid lekparken

Rektor varnar föräldrar för pedofilen

MARDRÖM  Mannen lockade med sig pojken till en skogsdunge bakom lekplatsen.
Foto: Foto: ROGER LUNDSTEN
MARDRÖM Mannen lockade med sig pojken till en skogsdunge bakom lekplatsen.
NYHETER

GÖTEBORG/STOCKHOLM Här våldtogs pojken – mitt på dagen i radhusidyllen.

Efter dådet gick gärningsmannen iskallt runt med sitt offer i området.

Nu söker polisen den man som i fredags blottade sig på en skola i närheten.

På en tallgren hänger en bit av polisens avspärrnings band kvar.
På en tallgren hänger en bit av polisens avspärrnings band kvar.

Sent i går kväll hade ingen misstänkt gripits för våldtäkten mot en pojke i tioårsåldern i stadsdelen Önnered i Västra Frölunda.

Våldtogs i dunge

I förrgår eftermiddag lockade mannen med sig pojken till en liten skogsdunge. I skydd bakom en transformatorstation våldtog han sedan sitt offer, enligt polisens misstankar.

Gärningsmannen har gått iskallt tillväga. Brottsplatsen ligger bara ett tiotal meter från en lekpark mitt i radhusområdet. Våldtäkten genomfördes någon gång mellan klockan 16 och 17 när flera människor rörde sig i området.

– Mannen och pojken har varit synliga tillsammans i området både före och efter våldtäkten. Flera personer har sett dem tillsammans, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid Göteborgspolisen.

Ovårdat utseende

Enligt polisens signalement är mannen i övre medelåldern. Han ser ”relativt ovårdad” ut och hade vid brottstillfället skägg och en blå jacka.

I fredags blottade sig en okänd man vid Önneredsskolan som ligger några hundra meter från brottsplatsen. Polisen misstänker att det kan vara samme gärningsman.

– Det är samma område och signalementsuppgifter tyder på det.

Oroliga föräldrar

I går hade polisen flera patruller på plats för att lugna de boende i området. En av dem är småbarnspappan Magnus Engström, 44.

– Våra barn får inte gå hem ensamma nu – det är inte tal om det, säger han.

Pojkens rektor säger till Aftonbladet:

– Vi har pratat med våra elever om att de ska vara försiktiga. Vi har också gått ut med ett informationsbrev till alla föräldrar, med syfte att detta inte får hända igen.