Ulrica Messing – ”ingen kandidat”

1 av 2 | Foto: PERNILLA WAHLMAN
Ulrica Messing.
NYHETER

Flera medier spekulerar i att den före detta ministern Ulrica Messing är aktuell som ny partiledare till Socialdemokraterna.

Men i morse berättade Messing själv för Aftonbladet att en comeback inte alls är aktuell.

– Jag är inte kandidat, säger hon.

Diskussionerna är långt från nya.

Redan när Göran Persson skulle avgå nämndes den före detta infrastrukturministern Ulrica Messing som en möjlig efterträdare.

Fick stort stöd

Hon sa då, i december 2006, att det inte var aktuellt, med hänvisning till familjen, trots att bland andra Göran Johansson stödde henne öppet.

Mona Sahlin valdes, och bara ett drygt halvår senare, i augusti 2007, tillkännagav Ulrica Messing att hon skulle lämna sitt uppdrag som riksdagsledamot.

Skälet till varför hon inte ville bli partiledare var återigen familjen.

Maken är skälet

Messing flyttade ihop med nye kärleken; med företagaren och miljardären Torsten Jansson, och började istället att arbeta i hans företag. Och enligt uppgifter till Aftonbladet är det äktenskapet med Torsten Jansson som fortsätter att vara anledningen till att Messing inte gör politisk comeback. Det anses som alltför känsligt inom socialdemokratiska kretsar att partiets ledare skulle vara gift med en miljardär.

Många medier sökte under gårdagen Ulrica Messing, efter att det började spekuleras i en comeback, men i en kort kommentar till Aftonbladet tidigt på onsdagsmorgonen tar hon alltså död på alla rykten.

– Jag är inte kandidat, säger hon.