Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Källa: ”Partitoppen kände till allt”

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Hela pressträffen med Jimmie Åkesson

Här får Erik Almqvist sparken

Erik Almqvist lade ut en redigerad variant av rasistattacken på Kungsgatan 2010.

Men partitoppen har hela tiden känt till det oklippta råmaterialet som i dag publicerades av Expressen, hävdar en SD-källa nära ledningen.

– Det finns ingenting inom SD som inte Jimmie Åkesson och Björn Söder känner till, säger han.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson på presskonferensen på onsdagen.   SD:s partiledare Jimmie Åkesson på presskonferensen på onsdagen. Foto: MAGNUS WENNMAN

Efter bråket mellan SD:s ekonomisk-politiske talesperson Erik Almqvist, komikern Soran Ismail och en berusad man på Kungsgatan i Stockholm hösten 2010 lade både Soran Ismail och Erik Almqvist ut varsin video på Youtube.

Soran Ismail anklagade Almqvist för att ha riktat sparkar mot den berusade mannen. SD-toppen svarade direkt med ett eget klipp där den berusade mannen omhändertas av polis, Almqvist menade då att han attackerats av mannen.

Han utelämnade då rasistattacken som publicerades av Expressen i dag när han skriker "babbe" "babbe-lover" och hora till en kvinna som försöker gå emellan.

Men enligt en SD-källa nära ledningen har partitoppen hela tiden känt till det fullständiga materialet - som publiceras av Expressen i dag.

– Det är självklart. Det finns ingenting inom SD som inte Jimmie Åkesson och partisekreterare Björn Söder inte känner till, säger källan.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet