Dagens namn: Yvonne, Jeanette
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Fram med pulkan – nu kommer snön

Du kan plocka fram pulkan redan på torsdag men se upp på vägarna. Det kan bli rejält halt i hela Sverige.   Du kan plocka fram pulkan redan på torsdag men se upp på vägarna. Det kan bli rejält halt i hela Sverige. Foto: Scanpix

Om en knapp månad står julen för dörren.

Men redan i veckan kan det vara läge på att gräva fram stjärtlapp och pulka ur förrådet.

– Framåt torsdag-fredag kan det bli snö över Stockholm, säger Therese Fougman, metereolog på SMHI.

Sveriges snöälskare har blivit bönhörda.

I veckan kommer flingorna att falla över landet.

Redan i kväll får Värmland snö, och i morgon fortsätter molnen upp över Dalarna, som får snö eller blötsnö under morgondagen.

I mitten av veckan drar nordanvindar in över södra Sverige och till helgen vankas snö i Gävleborg, Uppland och Stockholmstrakten.

– På onsdag kan det bli någon decimeter i södra Gävleborg och ner över Uppland. Det kan bli besvärligt på sina håll, i och med att man får nordostvind som ligger på från havet, säger Therese Fougman, metereolog på SMHI.

Även temperaturen, som hittills har varit tämligen mild för årstiden, sjunker neråt nollan.

– När nordanvinden kommer ner över Götaland så faller temperaturerna ganska fort. Framåt fredag kan det mycket väl bli minusgrader även mitt på dagen i Skåne, säger hon.

Huruvida julen blir vit eller ej är för tidigt att säga, enligt Therese Fougman. Men snön som faller i veckan kommer att ligga kvar ett tag, av allt att döma.

– Som det ser ut nu kommer det att vara kallt över nästa vecka och in i veckan därpå. Blir det snö som lägger sig så kommer den att ligga kvar, säger hon.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet