En svensk rätt är helt fel

Här är klassikerna som får tummen ner - utomlands

1 av 5
hatad Svensk mat går inte hem hos tidningen The Locals läsare.
NYHETER

Bilden är klar som varmkorvspad och sur läsning för strömmingsälskaren.

Svaret är nej, alla vill faktiskt inte ha blommig falukorv.

Tidningen The Local har låtit sina följare på Twitter och Facebook säga sitt om svensk mat.

Många klassiker får rejäl kritik.

På frågan vilken som är den äckligaste svenska maten så kvalar bland annat tubkaviaren in bland de tio mest avskydda.

”Biologiskt vapen”

”Lukten, färgen, texturen ... ingen mängd knäckebröd och gurka kan gömma det”, skriver en ­användare på Twitter.

Att surströmmingen platsar på listan är kanske inte så överraskande.

”Det är praktiskt taget ett biologiskt vapen”, skriver en av tidningens följare.

Från korvriket kvalar flera ­klassiker in på The Locals lista.

Satte igång kräkreflexen

Falukorven uppskattas till ­exempel inte av alla:

”Det är värsta sortens processad fejkmat. Det handlar inte så mycket om smaken som texturen, det finns ingen substans alls. Tänderna bara glider igenom den”, skriver en av tidningens egna redaktörer.

”Den bittra smaken satte igång kräkreflexen”, skriver en annan om isterband.

Även varmkorv finns med på listan.