Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

De misstänks för mordet på Mille Markovic

• 54-åringen. Hemmahörande i Stockholm. Vän till Mille Markovics tidigare affärspartner och sedermera fiende, Michael Badelt.

Förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret. Dömdes senast 2010 för grovt narkotikabrott och vapenbrott till fängelse i fyra år och sex månader.

Hade då förvarat 1,4 kilo amfetamin, en skarpladdad pistol med tillhörande ammunition i sin flickväns bostad.

Häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

 

• 27-åringen. Hemmahörande i Borås.

Förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret. Dömdes senast för grovt rån och narkotikabrott till fyra år och sex månader. Hade då varit med och trängt sig in hos ett äldre par mitt i natten, misshandlat och bestulit dem på pengar och smycken. Frigavs villkorligt från Kumla i maj 2013. I början av april i år dömdes han för förseelse mot trafikförordningen. Han åkte då som medpassagerare på motorcykel utan hjälm. Straffet blev penningböter på 1500 kronor.

I januari i år åtalades han för brott mot knivlagen, rattfylleri och narkotikabrott. Har relation till ett kriminellt nätverk.

Häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

 

• 26-åringen. Hemmahörande i Göteborg. Förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret. Dömdes bland annat 2008 för grov misshandel och människorov till sex års fängelse. Hade då varit med och misshandlat en företagare i Göteborg mycket svårt, som bland annat fick ett flertal tänder utslagna, och lämnade honom att dö i ett skogsområde i bagageutrymmet på sin bi. Bilen hittades av polisen och företagaren, som snart skulle gå i pension, överlevde genom tillfälliga omständigheter.

Frigavs villkorligt i juni 2011. Han har efter det åkt fast för ringa narkotikabrott och olovlig körning. Straffet blev då åtta månaders fängelse i Göteborgs tingsrätt. Samtidigt fick han påbackning med ett år av den tidigare medgivna villkorliga friheten.

Kom ut igen, från Kumla, i mitten av april 2013. Stod nu åtalad för ytterligare nya brott som bland annat gällde brukande av falsk urkund.

Häktad på sannolika skäl för mord.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet