Fotbollslag hörs om turistmorden i Thailand

1 av 3 | Foto: REX REX FEATURES
David Miller, 24.
NYHETER

Hannah Witheridge, 23, och David Miller, 24, hittades mördade på stranden i dykparadiset Koh Tao.

Nu är ett fotbollslag som höll en stor fest under mordnatten polisens senaste spår.

Dna från minst åtta spelare har samlats in.

De unga brittiska turisterna hittades brutalt mördade och efter över två veckor har det väckts farhågor om att den thailändska polisen inte kommer vidare i utredningen.

”Inte allt vi gör”

Nu meddelar utredningsledaren att de har ett nytt spår i jakten på dubbelmördaren – ett helt fotbollslag ska vara intressant i utredningen, uppger Sky News.

Det thailändska laget höll en fest på den bar som Hannah Witheridge och David Miller besökte samma kväll de mördades. Och enligt en polistalesman har de nu samlat in dna-prover från minst åtta av spelarna.

– Vi undersöker dna-spåret men det är inte allt vi gör för att kunna åtala misstänkta, säger Kissana Phathanacharoen vid den thailändska polisen enligt Sky News.

Som också har utlyst en belöning på över 150 000 kronor för information som leder till att turistmordet kan lösas.

150 poliser

Över 150 poliser har skickats till ön för att hjälpa till i utredningen. Samtidigt har landets myndigheter uppmanat de lokala polisstyrkorna att sätta upp fler övervakningskameror i turistområdena samt sätta upp mer belysning för att avskräcka brottslingar, enligt Sky News.

FAKTA

Detta har hänt

15 september: Hannah Witheridge och David Miller hittas mördade på Sairee Beach.

16 september: Med hjälp av dna från brottsplatsen kan polisen avföra 12 misstänkta personer från utredningen.

17 september:Thailändsk polis uppger att de ”inte har någon aning” om vem som mördade paret. Samma dag uppger den thailändska premiärministern att kvinnor som bär bikini på Koh Tao inte kan gå säkra så länge de inte är ”fula”. Han bad senare om ursäkt.

18 september: Dna upptäcks på en cigarett som nu är högintressant för polisutredningen.

19 september:Thailändsk polis gör en omfattande dna-razzia på personer som arbetar på barer och restauranger på ön.

Samtidigt radar polisen upp människor vid stranden för att mäta deras fötter för att sedan kunna jämföra dem med spår som hittats i sanden bredvid mordoffren.

20 september: Uppgifter om att Hannah Witheridge haft en konversation och möjligen delat en cigarett med förövaren före mordet blir kända.

(Källa: Daily Mail)