Två anhållna misstänkta för mord

Publicerad 2014-10-20

Den 32-årige mannen hittades allvarligt skadad utanför ett hyreshus i Gävle i fredags och avled senare på sjukhus.

Nu har två män, 31 och 37 år gamla, anhållits misstänkta för mord.
– Min klient förnekar brott, säger 31-åringens advokat Thomas Öberg.

Det var strax före midnatt i fredags som 32-åringen hittades allvarligt skadad vid entrén till ett hyreshus på Öster i Gävle. Mannen dog senare på sjukhus.
Sent i går eftermiddag anhölls två män misstänkta för mord.

– Den person som är 31 år är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och den som är 37 år är skäligen misstänkt för mord, säger Mikael Hedström, informatör vid Gävlepolisen.

”Förnekar brott”

De två nu misstänkta personerna bor grannar med varann nära mordplatsen. De togs in till förhör i söndags och anhölls på eftermiddagen. Båda kände den nu dödade 32-åringen som de även träffat under fredagskvällen.

Advokat Thomas Öberg försvarar 31-åringen som är på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Min klient förnekar brott. Det är allt jag kan säga i nuläget, säger Öberg

Togs in till förhör

Sedan i fredags har polisen genomfört ett kartläggningsarbete och hållit hundratal förhör.

– Efter att man har gått igenom det materialet så tog man in dessa två personer till förhör och sedan beslutade åklagaren att anhålla, säger Hedström.

Vilken relation de två männen har till varandra och till den döde mannen vill polisen inte kommentera med hänvisning till förundersökningssekretessen.

– Vi kommenterar ingenting mer. Vi känner att det finns fler personer som har uppgifter att berätta för oss om dessa personernas förehavanden innan det här inträffade, säger Hedström.

"Förnekar brott"

Advokat Conny Engstrand försvarar 37-åringen.

– Han förnekar brott, säger advokaten.

37-åringen är tidigare dömd för bl a misshandel och olaga hot. Detta sedan han tagit sig in till sin exhustru och slagit henne med en hammare. Han hotade även att döda henne. Han dömdes till fyra månaders fängelse. Han har även dömts för narkotikabrott.

31-åringen har tidigare dömts till villkorlig dom för en bilstöld.